Menu
Vrijwilligers gevraagd

Vrijwilligers gevraagd

Altijd welkom!

Vind je het leuk om met onze deelnemers in het groen en/of horeca te werken?

Wij kunnen vrijwilligers gebruiken. Hulp bij taarten bakken of ondersteuning bij het coördineren van de schoonmaak activiteiten. Een paar extra handen in het groen of als beheerder op het natuurkampeerterrein. Alle hulp is welkom!

Maak vrijblijvend een afspraak voor een uitgebreide kennismaking. Mail naar cklein@reinaerde.nl

Actuele vacatures

Op dit moment hebben we twee vacatures voor vrijwilligers. Klik op de link om meer te lezen:

 1. Campingbeheerder
 2. Creatieve vrijwilliger houtbewerking

1. CAMPINGBEHEERDER:

Voor de gasten van natuurkampeerterrein Fort WKU een aanspreekpunt zijn (vooral in weekenden en vakantieperiode)

Werkzaamheden

Als campingbeheerder functioneer je als gastheer/gastvrouw. Je ontvangt de gasten en wijst hen de weg (er zijn maximaal 25 plekken). Daarnaast informeer je hen over het Fort en de camping, beantwoordt vragen en lost kleine problemen op. Gastvrijheid staat voorop.

Ook het schoonhouden van het sanitair in de weekenden(twee douches, twee wc’s en drie wasbakken) behoort tot de taken. Je zorgt voor een goede verstandhouding en samenwerking met de medewerkers van Fort WKU.

Wij vragen

De rol van ‘visitekaartje’ voor het Fort en de camping past bij jou. Dit betekent dat je de gasten vriendelijk te woord staat en graag voor hen klaarstaat. Je hebt belangstelling voor de cultuur en het natuurhistorisch erfgoed van het Fort.

Wij bieden

 • Een taak in een bijzondere omgeving: rust, ruimte, stilte en prachtige natuur bij een fort (onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie);
 • Een leuk onderdeel is het contact met de gasten;
 • Gratis overnachting in een eigen tent of in de beheerderskeet. De beheerderskeet heeft elektra en wifi. Daarnaast kun je er primitief koken .

Tijdsbesteding

Tijdens het campingseizoen – van april tot en met september – ben je minimaal twee weekenden (vrijdagmiddag tot zondagmiddag 15.00 uur) per maand beschikbaar. De werkzaamheden kosten je ca 3 uur per dag in het weekend

Interesse?

Neem contact op met Cees Klein: cklein@reinaerde


2. CREATIEVE VRIJWILLIGER HOUTBEWERKING

Werkzaamheden

In een ongedwongen en gezellige sfeer lever je een bijdrage aan een zinvolle dagbesteding onze cliënten. Wekelijks maken zij werkstukken van hout: van vogelhuisjes tot kleine tuinmeubels tot leuke kleine decoratie voorwerpen voor in en om het huis. De houtproducten worden hoofdzakelijk verkocht in een kraam op het Fort.

Je zorgt ervoor dat materialen en gereedschappen aanwezig zijn, ontvangt de cliënten en begeleidt hen bij het houtbewerken.

Wij vragen

 • Ervaring met en interesse in houtbewerking;
 • Plezier hebben in het samenwerken met mensen met een ‘rugzakje’. Je stelt mensen op hun gemak en bent oplettend en geduldig;
 • Je bent stabiel en werkt secuur.

Wij bieden

 • Je kunt iets betekenen voor een ander vanuit je eigen talent en interesse;
 • Dankbaarheid van cliënten en mooie, waardevolle ontmoetingen;
 • Het inzetten van je creatieve talent in een prachtige omgeving. Je bent op het Fort weg uit de dagelijkse hectiek;
 • Je kunt rekenen op een goede begeleiding door de vrijwilligerscoördinator;
 • Wij stellen werkkleding beschikbaar waaronder veiligheidsschoenen;
 • Reiskostenvergoeding.

Tijdsbesteding

Je bent bij voorkeur minimaal 1 dag per week beschikbaar. De tijden zijn 9.00 uur tot 16.00 uur. Kan eventueel ook een ochtend of een middag.