Menu
Onze buren

Onze buren

Links

Restaurant Jonkheer de Ram
Het restaurant is een prachtig monumentaal pand uit 1788. Het bestaande pand is van top tot teen gerenoveerd, waarbij het nieuwe pand, inclusief kelder, in bijpassende stijl is aangebouwd. Ruwe, degelijke materialen met een robuuste uitstraling in combinatie met warme en sfeervolle attributen zorgen voor een bijzondere ervaring. Op het terras kun je volop genieten van de dorpse kern, de landelijk ligging en het buitenleven.

PAND Pannenkoek
Midden op het Eiland van Schalkwijk kun je sinds februari 2017 in een uniek pand genieten van een vers gebakken pannenkoek. De 'schuur' is nieuw gebouwd maar met een eigentijdse en authentieke inrichting. Deze nieuwe hotspot is hip, stoer, gezellig maar bovenal lekker!

Hajé Linielanding
Linielanding is dé toegangspoort tot de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het Eiland van Schalkwijk. het is de ‘etalage’ voor het achterland. op deze plek langs de snelweg A27 kunnen passanten en toeristen terecht voor een lokaal en regionaal geproduceerd hapje en drankje.

Boerderij de Zalm
Een boerderij voor mensen, die ‘iets anders’ zoeken. Midden tussen de weilanden en de boomgaarden van het Kromme Rijn gebied bieden wij ruimte tot vergaderen, om te overnachten of gewoon jezelf weer op te laden.

Lunet aan de Snel

Lunet aan de Snel gaat het thema Water ontwikkelen. Waterfort geeft leerlingen inzicht in allerlei vormen van waterbeheersing en watergebruik, waarbij het Eiland van Schalkwijk als voorbeeld dient. Het fort ligt in een waterrijk gebied, te midden van waterwerken en instanties die in de watersector werkzaam zijn.

Fort Honswijk
Het grote fort met de imposante bomvrije geschutstoren werd gebouwd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het fort is in oktober 2016 aangekocht door de gemeente Houten. Zij heeft het plan om Fort Honswijk via het concept “te gast” in de komende 5 jaar op organische wijze te ontwikkelen.

Fort Evenementen
Voor een evenement, teambuilding of bedrijfsuitje op een fort ben je hier aan het juiste adres. Zij organiseren evenementen op Fort WKU en nog vele andere forten van de Waterlinies. Zij zoeken het geschikte fort voor je evenement en bespreken met de invulling van de dag. Door onze kennis van de forten kunnen zij je adviseren voor een geweldig evenement.

thumb

Eetcafé Eetatelier

Reinaerde

Fort WKU is een onderdeel van Reinaerde.

Reinaerde is de zorgorganisatie in de regio Utrecht die zich richt op kinderen, jeugd en volwassenen. Voor een brede groep mensen die ondersteuning nodig heeft, wil Reinaerde een optimale kwaliteit van bestaan bereiken.

Klik hier voor meer locaties van Reinaerde.