Menu
Natuurcamping Fort WKU

Natuurcamping Fort WKU

Onderdeel van Reinaerde

Kamperen middenin de natuur

Op zoek naar een natuurlijke kampeeromgeving in de regio Utrecht? Fort WKU ligt midden in een groene omgeving omringd door water. Het Fort ligt op steenworp afstand van de Lek en langs verschillende wandel en fietsroutes, zoals het klompenpad en de waterlinie fietsroute.

Op het kampeerterrein zijn verschillende mogelijkheden om in te overnachten, zoals een tent, één van de forthutten of de ruim opgezette Tipi. Door de ligging van het terrein, achter het fort, geeft het een knus gevoel en is de camping erg overzichtelijk.

Veel wandelaars en fietsers maken gebruik van de camping, er zijn dan ook een aantal plekken voor trekkers. De meeste mensen maken wel een reservering vantevoren via ons reserveringssysteem.

Bij het Fort is het mogelijk om te parkeren op het daarvoor bestemde parkeerterrein naast het Fort, vanaf daar kunnen kampeerspullen worden opgehaald met een bolderkar van het Fort. Het is helaas niet toegestaan om door te rijden tot de brug.

Tenten

Op de plattegrond zijn oranje en blauwe paaltjes te zien, een oranje paaltje betekent een kleine tentplek (+-10m2) en een blauw paaltje betekent een grote tentplek (+-15m2). Bij beide paaltjes is het mogelijk om een extra tentje
neer te zetten. De kampeerplekken hebben geen stroomvoorziening,wel is het mogelijk om in de Remise elektrische apparaten op te laten. Ook zijn daar mogelijkheden om uw eten of drinken koud te leggen in de daarvoor bestemde
koelkasten. Belangrijke informatie zoals tarieven en beschikbaarheid kun je vinden op de
pagina's reserveren en tarieven.

Forthutten

Op ons kampeerterrein zijn twee Forthutten te vinden. Een Forthut is een knusse houten hut op wielen en is bestemd voor twee personen. Daarnaast is er een eettafel in de Forthut aanwezig en is er elektriciteit. Er is een gasstelletje aanwezig om kleinschalig op te kunnen koken en dingen te verwarmen. Naast de Forthut is een extra tentje te plaatsen voor twee kinderen tot maximaal 16 jaar.

Aanwezig:

 • Tweepersoonsbed
 • Beddengoed
 • Gasstel
 • Servies- Fluitketel
 • Picknicktafel


U kunt net als de andere kampeerders gebruik maken van de algemene sanitaire
voorzieningen, de afwasplaats en de koelkasten in de Remise. De Forthut is te huur
per weekend, midweek of week. Belangrijke informatie zoals tarieven en beschikbaarheid kun je vinden op de
pagina's reserveren en tarieven.

Tipi

Wanneer je geen zin hebt om je eigen tent op te zetten en écht comfortabel wil slapen, dan kun je er voor kiezen om onze Tipi te huren. Wij hebben hem al voor je opgezet, kijk maar op de foto!

De Tipi is uitgerust met vier bedden en is erg knus van binnen. Er is elektriciteit en ook is er een vuurplaats aanwezig om lekker te kunnen stoken. Ook heeft de Tipi een eigen (gas)barbecue. Net als de Forthut is de Tipi te huur per weekend, midweek of week. Belangrijke informatie zoals tarieven en beschikbaarheid kun je vinden op de
pagina's reserveren en tarieven.

Aanwezig:

 • Bestek
 • Servies
 • Waterkoker
 • Elektrisch kookplaatje
 • Barbecue
 • Je eigen vuurplek
 • Pannen
 • 4 eenpersoonsbedden
 • Elektriciteit

Je kan net als de andere kampeerders gebruik maken van de algemene sanitaire
voorzieningen, de afwasplaats en de koelkasten in de Remise.

thumb

Natuurkampeerkaart

Wij zijn als natuurkampeerterrein aangesloten bij Stichting de Groene Koepel. Dit betekent dat wij alleen kampeerders ontvangen die in bezit zijn van een Natuurkampeerkaart van de Groene Koepel. Met deze kaart kunt u met uw hele gezin of kampeergezelschap tot max. 4 personen gebruik maken van het kampeerterrein.
Deze kaart is ook bij ons te koop voor € 15,95, in plaats van de kaart kunt u ook het boekje kopen waarin een beschrijving van alle kampeerterreinen die zijn aangesloten bij de Groene Koepel (tarief 2024).

Meer informatie