Menu
Fietsroutes

Fietsroutes

Fietsroutes

Langs de Lek (30km)
Via deze fietsroute verken je een deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie bij Schalkwijk, Nieuwegein, Culemborg en Vianen. Je fietst onder meer langs Werk aan het Spoel en Fort Vreeswijk.

Langs Lek en Linie (35km)
Via deze fietsroutes verken je een deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie bij Schalkwijk, Nieuwegein, Houten, Bunnik, Culemborg en Vianen.

Langs Lek en Linie (27, 30 en 35 km)

Via deze fietsroutes verken je een deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie ten zuidoosten van Utrecht.

Fortenroute langs De Nieuwe Hollandse Waterlinie (36,2km)
Op deze route kom je verschillende forten van de waterlinie tegen. Zo kom je in het begin van de route langs ‘Werk aan de Waalse Wetering’ bij het dorp Tull en ’t Waal. Als je bovenop het fort staat, heb je een prachtig uitzicht over het linielandschap. Stap hier dus zeker even van je fiets af. Bij Goilberdingen vind je een tankversperring, die bestaat uit een aantal schuin naar voren in de grond gestoken stalen palen. Het grootste gedeelte van de route loopt langs de Lek. Deze rustige, niet al te brede rivier leent zich goed voor de pleziervaart.

Culemborg, Nieuwegein en Everdingen (40,2km)
Deze route volgt de gang van de prachtige rivier De Lek, die onder andere langs Culemborg, Vianen, Nieuwegein en Nieuwpoort loopt.

Rondje Plofsluis (42.6km)
Deze fietsroute voert langs historische objecten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Onderweg krijg je een beeld van de werking van het watersysteem, dat zorgde voor het onder water zetten (inunderen) van land. Fietsend langs dijken, sluizen, wielen en waterbergingen beleef je de geschiedenis én zie je wat hedendaags waterbeheer inhoudt.

Genieten in de omgeving van Schalkwijk (45,7km)
Eerst gaat de fietstocht door het agrarische landschap onderaan de Utrechtse heuvelrug. Je fietst onder andere langs de Kromme Rijn. Aan het einde van de route kom je weer terug bij de Nieuwe Hollandse Waterlinie en passeer je Fort Honswijk.

Fietsen over het Eiland van Schalkwijk (47,6km)
Op het Eiland van Schalkwijk fiets je door een prachtig rivierenlandschap en langs historische bezienswaardigheden. Ook hop je even het kanaal over voor een bezoek aan Wijk bij Duurstede.

Fietsen naar de Utrechtse Heuvelrug langs de Lek (72,6km)
Houd je van water en van natuurgebieden? Dan moet je deze route in de omgeving van Utrecht echt eens proberen. Tijdens deze tocht fiets je langs de oevers van de Lek, maar ook over de Utrechtse Heuvelrug en door de leuke plaatsjes in de omgeving.