Menu
Maak bij ons je eigen belevenis

Maak bij ons je eigen belevenis

Er is van alles te doen

Het fortterrein zelf is al een beleving op zich. De gracht, de vorm van het terrein met al haar hoekjes en schuilplekken en het beschutte natuurkampeerterrein. Binnen ons principe dat alles puur en avontuurlijk moet zijn hebben wij een aantal extra belevenissen toegevoegd.

(Kano)varen

Vanaf de steiger aan de fortgracht kunt u heerlijke tochten maken in de omgeving. Er zijn een- en tweepersoonskano’s en als u alleen even wilt dobberren in de gracht, dan kunt u onze roeiboot ‘t Fortje’ gebruiken. Voor de kleintjes hebben wij zwemvesten te leen.

Lekker spelen

Her en der op het terrein vindt u diverse spellen. Zo kunt u op de wal een ganzenbord spel vinden, staat er een ton met reuze-mikado en zijn er ontdekdozen die de kleintjes kunnen lenen. De ervaring leert ons dat kinderen inventief genoeg zijn om hun eigen belevenissen op ons fort te creëren.
De tipi van wilgentakken is vaak het begin van een mooi avontuur…

Jeu de Boules

Voor de oude Grieken was het een krachtspel, bij de Romeinen draaide het meer om behendigheid. Maar bij ons gaat het om het plezier. De baan is geveegd en de ballen zijn te leen in het theehuis.

Boek erbij

Voor wie liever achterover zit met de benen omhoog en een lekker boek: in de beheerderskeet staan boeken om te lenen of te ruilen.

Vuurtje maken

Heerlijk fikkie stoken, marshmallows smelten of broodjes bakken aan een stok! Het mag op ons kampeerterrein vanaf 17.00 uur! Hout van ‘eigen bodem’ is bij ons te koop. En misschien hebben ze in het theehuis nog wat brooddeeg over.

Rondleidingen

Ontdek de geheimen van Fort WKU. In deze rondleiding (vanaf 5 personen) nemen wij u mee over het terrein en door de historische gebouwen. We vertellen over de geschiedenis van deze unieke locatie en de rol van het Fort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Te reserveren via Fort WKU

thumb

Fietsen en Wandelen

Fietsen
Vanuit het Fort zijn verschillende fietsroutes te volgen. Vlak langs het terrein loopt de ‘Kromme Rijn’ fietsroute.

Klik hier voor meer fietsroutes.

Wandelen
In de directe omgeving zijn kleine wandelingen via het Bokkepad mogelijk. Kies voor een langere wandeling het Klompenpad of de NS-route wat u over het Eiland van Schalkwijk voert langs historische plekjes, rivierlandschappen en weilanden. Of kies voor het lange afstandspad: Waterliniepad SP 18

Klik hier voor meer wandelroutes.